luni, 1 octombrie 2007

Curs-design - lectie demostrativa

Lectie demonstrativa
Cap. I. Culoare si stil
I.1. Culoarea
Culoare va fi probabil cuvantul cel mai des folosit in acest curs deoarece ea reprezinta cel mai important factor in decorarea de interioare. Este posibil sa va regasiti si voi printre majoritatea celor care pun la indoiala propria abilitate de a pune culorile impreuna sau poate va ganditi ca nu aveti suficienti bani incat sa va permiteti mobilarea si decorarea locuintei in functie de culoarea preferata. Nici o diploma in design interior si nici un cont substantial in banca nu se cer pentru a dezvolta cu succes o schema de culori. Puteti realiza asta numai cu ajutorul unor cunostinte de baza si cu un buget minim.
Se spune ca sunt trei reguli de baza in decorarea unei locuinte. Dar nimeni nu stie cu exactitate care sunt cele trei. E usor sa intelegeti ce am vrut sa spun daca va ganditi la varietatea posibilitatilor, la volumul de informatii din revistele de specialitate, la emisiunile TV si mai ales la tendintele in design care, la fel ca in moda sau alte domenii, sunt in permanenta schimbare.
Aspect, stil, bun gust, stare sufleteasca, actiune, balanta, contrast � cum reusiti sa combinati toate elementele de decorare in propria locuinta, asa incat ea sa reflecte adevarata voastra personalitate?
Cum puteti decide culoarea potrivita pentru dining, draperiile pentru ferestrele dormitorului sau covorul perfect pentru living?
Cum puteti face ca vechea lada de zestre mostenita de la bunica sa mearga in aceeasi camera cu noua voastra canapea?
Cum puteti invinge dependenta de �alb pe alb� si crea o schema complexa de culori?
Dupa ce veti pune toate piesele impreuna, cum puteti fi siguri ca va va placea rezultatul dupa ce ati muncit din greu sa-l realizati?
Punandu-va toate aceste intrebari, nu faceti altceva decat ceea ce face orice designer sau decorator in momentul in care incearca sa creeze un plan pentru clientul sau. Putini dintre noi suntem interesati in decorarea locuintei, gandindu-ne strict la un singur stil de design. Chiar daca golim casa de toate lucrurile existente si incercam sa o luam de la capat, ce putem face cu toate piesele de mobila si decoratiuni pe care le iubim dar care nu sunt potrivite pentru noul �look� pe care-l dorim? De aceea, majoritatea dintre noi avem nevoie de un plan care sa ne ajute in realizarea noului look, dar care, in acelasi timp, sa ne permita sa pastram lucrurile vechi la care tinem. Pentru a obtine un plan trebuie sa stiti mai multe despre culoare, despre stilurile dominante in design, despre mobila si accesorii.
Culoarea este cea care iese in evidenta prima data cand intram intr-o camera. Culoarea are puterea de a schimba forma si marimea unei camere (vom vorbi despre asta mai tarziu in curs).
I.2. Paleta de culori
Culorile sunt impartite in trei categorii:
primare
secundare
tertiare
Culorile primare sunt:
rosu
galben
albastru
Culorile primare sunt culori cheie in design si care, amestecate doua cate doua, ne ajuta sa obtinem culorile secundare :
portocaliu = rosu + galben
violet = rosu + albastru
verde = galben + albastru

Amestecand o culoare pricipala cu una secundara obtinem o culoare tertiara.


Deci, paleta de culori cuprinde 12 culori:
3 culori principale
3 culori secundare
6 culori tertiare
Mai multe am salvat in cursul in format doc., dar din pacate nu este decat o mica parte din tot cursul format din 17 module, pretul fiind de 70 de euro/curs. Pacat ca nu mai este on site-ul, sper sa revina. ( http://www.curs-designinterior.com)

Niciun comentariu: