Design modern
Stilurile actuale in design se intrepatrund si devin greu de distins. Cu toate acestea, designul contemporan (modern) s-a impus prin linii curate si suprafete netede, fara detalii care sa ingreuneze aspectul incaperii. Insa acest lucru nu inseamna ca locuinta dumneavoastra va arata rece si sterila. Zilele amenajarilor inghesuite au trecut, astazi se pune accentul pe
confort si eficienta in ceea ce priveste accesoriile si, bineinteles, elemente indispensabile care dau sentimentul de proaspat si, in aparenta, sofisticat.
Pentru a crea un asemenea aspect in propria casa trebuie sa incepeti prin a combina cele cinci elemente-cheie: culoare, accente metalice, textura, lumina si lemn.
Culoare
Designul modern contemporan este adesea definit printr-o paleta de culori neutre. Cand se trece la varuitul peretilor, stilul modern propune nuante de maro, crem, pamantiu sau alb pur. Oricum ar fi, neutru nu trebuie sa devina sinonim cu plictisitor, tocmai de aceea camera trebuie vitalizata cu mici stropi de culoare. Acest lucru poate fi realizat prin vopsirea unui perete cu o culoare tare, vibranta, diferita de restul peretilor, aducerea in camera a unei canapele rosii sau decorarea cu accesorii “care fura ochii”, precum pernute decorative, prosoape, cuverturi sau obiecte de arta. Elementele de accesoriu nu trebuie sa incarce prea mult, cuvantul-cheie in designul modern este simplitatea.
Accente metalice
Otelul inoxidabil, nichelul si cromul sunt metalele preferate in designul contemporan, ducand la un cadru decorativ de finisaje line, netede. Mobila, tablia mesei, aplicele si chiar si accesoriile pentru baie creeaza acest aspect in toate camerele din imobilul modern. Liniile geometrice, bateriile din ionx, bara pentru prosop si marginea oglinzii, toate pot deveni, in baie, spre exemplu, pretexte pentru a utiliza din plin metalul si irizarile lui. Cadrul urban va deveni astfel foarte usor de obtinut, pentru orice doritor si in orice camera, folosind accesorii pe masura. Nu sunt de lepadat nici elementele de feronerie, cum ar fi clantele, butonii de la dulapuri, balamalele.
Textura
Pentru a “incalzi” accentele metalice, este indeajuns sa recurgeti la materiale precum matasea, catifeaua, lana sau inul pentru a adauga textura si a crea un sentiment de naturalete. Daca pentru dormitor exista paturile de pat sau un covor mai gros si reconfortant, pentru baie puteti alege prosoape pufoase, in culori vii, iar living-ul ofera posibilitatea punerii in valoare a pernelor decorative, a vitraliilor pentru ferestre sau tapiseriei pentru mobile. Si peretiilor le poate fi adaugata textura, noile wallpapere din in fiind un mod interesant de a adauga adancime suprafetelor verticale ale camerei. O singura restrictie: stati departe de modele elaborate sau detalii complicate, avand in vedere ca acest lucru ar crea confuzie intr-un spatiu care doreste sa obtina un aspect clar, simplu, modern.
Lumina
Sursele de lumina artificiala sunt extrem de importante in designul contemporan, adesea vazute ca fiind cheia in configurarea iluminarii intr-o camera. Exista pe piata numeroase variante care propun linii ferme si moderne. Spoturile montate in pardoseala si lampile asezate pe aceasta sunt preferate in designul modern si au adesea componente metalice sau culori aprinse pentru a contrasta cu metalul sau culorile neutre ale peretilor din camera.
Lemnul
Cand vine vorba despre suprafete din lemn, designul modern aduce in prim plan extremele, propunand tonurile foarte deschise sau pe cele foarte inchise. Odata ce includeti lemnul in designul ales, treceti peste masuta de cafea si opriti-va asupra accesoriilor precum ramele de la tablouri, ghivecele de flori mari asezate pe podea sau pe etajere. Libertatea este maxima in materie de stiluri ale accesoriilor din lemn, insa trebuie pastrata aceeasi nuanta de lemn si plasata in camera intr-o aparenta profesionala.
Oricare ar fi caracteristicile designului modern contemporan, locuinta este un spatiu care reflecta personalitatea proprietarului si regulile pot fi, sub acest imperativ, incalcate.
MISIUNEA CASA
MISIUNEA CASA
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu